Thursday, May 7, 2009

Pretul bombe pentru pescuit. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ma contactati la adresa de email floryn_72@yahoo.com sau la nr.0769281215 sau 0726761235.


Bomba pentru pescuit la pesti pasnici comfectionata din materiale de calitate fir textil Fireline Berkley si ace Owner arcul culisant pentru a nu simti greutatea monturi. Bombele sunt facute cu 4 ace la pretul de 6Ron si cu 6 ace la pretul de 8Ron. finger-stalls.blogspot.com



Paine Cu Arome: Reteta Nada

Paine Cu Arome: Reteta Nada

Ingrediente:

paine 500 g
sofran 5 g
zahar 50 g
vanilie 50 ml

Mod de preparare:

Se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins!

Nada Pt Clenii Mari : Reteta Nada

Nada Pt Clenii Mari : Reteta Nada

Ingrediente:

intestine de gaina 3 g

Mod de preparare:

Cand apa este limpede intestinele de gaina sunt o momeala foarte buna pt clenii mari.se va avea insa grija ca ele sa nu atarne pe carlig in ciucuri prea mari.

Cea Mai Tare La Dunare : Reteta Nada

Ingrediente:

Balegar vita + porc 100 g

Mod de preparare:

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati! E garantata!

Nada-Mamaliga Si Vanilie: Reteta Nada

Ingrediente:

malai 400 g
apa 500 ml

Mod de preparare:

Ingrediente: 400 g malai grisat fin, 500 ml apa, 2 esente de vanilie.
Mod de preparare: Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. Fir intins.

Porumb Si Boiles: Reteta Nada

Ingrediente:

porumb 5000 g
spartura de boiles de fructe 1000 g
nash aroma fructe dulci 20 ml

Mod de preparare:

5 kg de porumb uscat de un an tinut in apa 24 ore dupa care se pun 20 ml de aroma de fructe dulci de la nNASH. il dai in fiert odata dupa care il asupi pana se raceste . apoi pui 1 kg. de boilies sfaramate de capsuni,dupa care pui capacul la loc pana ajugi pe balta.nadesti cu jumatate(noi suntem trei pescari fiecare cu 4 bete)iar restul....depinde de balta. pe fir de par trei boabe fire zbuciumate.

Nada Crap, Caras: Reteta Nada

Ingrediente:

malai 2000 g
zahar vanilat 20 g
porump uscat 500 g
sprot 300 g
paine 300 g

Mod de preparare:

Se pune malaiul la fiert vreo 20-30 de min.Dupa ce a fiert malaiul se adauga zahatul vanilat, porumbul(care trebuie pus la inmuiat cu 24 h inainte de a prepara nada), painea care se inmoaie si ea putin inainte. Se amesteca toate acestea la un loc si se lasa la racit. Odata ajunsi p balta se adauga sprotul si prafuri dupa dorinta (vanilie, capsuni..etc) si putina apa din balta.Se mai amesteca toate acestea inca odata, dupace sau amestecat bine se fac cocolosi care pot fi aruncati in apa sau se pot pune direct in momitor.FIR INTINS!!!!!

Momeala De Mamaliga Buna De Pus Pe Carlig : Reteta Nada

Ingrediente:

faina de malai 300 g

Mod de preparare:

Framantam mamaliga cu miez de paine pana devine cleioasa. O incercam aruncand un cocolos intr-un vas cu apa ca sa vedem daca nu se farama. SAU punem intr-un vas o mana de faina de grau apoi adaugam incet apa amestecand mereu pana obtinem un fel de terci alburiu care umple vasul pana la jumatate. Dupa aceea adaugam un pumn de faina de porumb macinata marunt si cernuta.cand este bine fiarta inainte de a o framanta adaugam unul sau doua galbenusuri de ou iar dupa ce am framantat-o formam din ea niste cocoloase cat aluna.cocoloasele se aseaza in carlig asa incat sa-l acopere in intregime cu exceptia varfului ce va ramane liber.

Nada - Ultras: Reteta Nada

Ingrediente:

Malai 1000 g
Grau 500 g
Esenta vnilie 50 ml
Aroma anason 50 ml

Mod de preparare:

Se fierbe graul pana cand se zdrobeste usor. Se pune de o mamaliga, iar cand e aproape gata se adauga garul si aroma de anason si se amesteca foarte foarte bine. Dupa ce se rastoarna i se da o forma umezind-o cu esenta de vanilie. Se tine in 2-3 randuri de hartie undeva la rece cca 2-3 ore
. Fir intins!

Nada Din Strot de Floarea Soareluui: Reteta Nada

Ingrediente:

malai 500 g
faina 300 g
strot de floarea soarelui 500 g

Mod de preparare:

Se amesteca 500g malai 300g faina alba 500g strot floarea soarelui la un loc fara apa apoi se pune apa la fiert cu putin delicat dupa care se adauga amestecul si se fierbe pana se leaga.

Nada Pt Undita: Reteta Nada

Ingrediente:

miez de paine 500 g
grau 250 g
ofran 10 g
ulei 20 ml

Mod de preparare:

Se prepara pe malul baltii. Se fierbe de acasa graul,se piseaza bine bine si se ia la purtator intr-o punguta de plastic. Se umezeste miezul de paine cu apa din lac si se freaca bine,adaugandu-se ulei putin cate putin. Cand este cat de cat omogena,se adauga peste paine graul. Se freaca din nou
de data asta pana este aproape gata se adauga putin sofran astfel incat sa iasa la o culoare galben-spalacit. Fir intins!!

Crap, Caras

Ingrediente:

malai 2000 g
zahar vanilat 20 g
porump uscat 500 g
sprot 300 g
paine 300 g

Mod de preparare:

Se pune malaiul la fiert vreo 20-30 de min. Dupa ce a fiert malaiul se adauga zahatul vanilat,porumbul(care trebuie pus la inmuiat cu 24 h inainte de a prepara nada), painea care se inmoaie si ea putin inainte. Se amesteca toate acestea la un loc si se lasa la racit. Odata ajunsi p balta se adauga sprotul si prafuri dupa dorinta (vanilie, capsuni..etc) si putina apa din balta.Se mai amesteca toate acestea inca odata, dupace sau amestecat bine se fac cocolosi care pot fi aruncati in apa sau se pot pune direct in momitor. FIR INTINS!!!!!

Cartofii - o momeala uitata

De la aparitia boiliesurilor si a pescuitului modern la crap o multime de momeli traditionale au fost date uitarii. O fi bine? N-o fi bine? Asta nu va ramane decat dvs sa o judecati si sa o incercati.

In cartile vechi de pescuit o momeala aparea recomandata preponderent alaturi de porumb, CARTOFUL. Crud sau fiert, cartoful poate fi in multe cazuri o momeala extraordinara. Nu putine sunt baltile pe malul carora abunda culturile de cartofi, odinioara pescarul lua un cartof, il curata de coaja, il taia cubulete si tinea ?babaroasele? intr-o galetusa cu apa sa nu se inegreasca. Un cubulet de cartof infipt in carlig era momeala la care se prindeau exemplare frumoase de crap. Maestrii pescuitului din acele vremuri recomandau insa fierberea cartofilor in cateva clocote, aceasta desigur ii face mai moi, mai usor de furat (sau de cazut) din carlig dar si atractia asupra crapului este mai mare. Cartofii fierti bine, framantati cu mamaliga si paine sau numai chiar cu paine si garnisita bine cu niste boabe de porumb in lapte era o pasta ?secreta? de pus pe arc.

Pe malul Dunarii inca mai vezi batrani pescuind cu cubulete de cartofi, uneori ii mai vad si prinzand ceea ce ma face sa cred ca totusi cartoful nu ar trebui dat uitarii, poate ar trebui sa-i mai acordam o sansa.

Oare ce ar fi un cartof fiert bine intr-o coca de boilies? Sau o nadire masiva cu cartofi fierti, vara, cand crapul trage in special noaptea?

Pretul degetar pentru pescuit la crap este de 25Ron. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ma contactati la adresa de email floryn_72@yahoo.com sau la nr.0769281215 sau 0726761235. http://finger-stalls.blogspot.com


Este cel mai indicat accesoriu pentru protectia degetului D-vs. in lansari. Date tehnice: confectionat din piele de bovina naturala, tratata special contra abraziunii cu firul inaintas sau nailon, acopera in intregime degetul si se leaga de incheietura mainii cu o curea cu Velcro pentru o prindere cat mai facila. Nota: Se gaseste in trei masuri : M / L / XL. Pentru al intrebuinta mult timp, de 2-3 ori pe sezon, ungeti degetarul cu o crema de maini. http://finger-stalls.blogspot.com
Mamaliga Pentru Nada

Pentru a pregati o mamaliga pentru nadire nu avem nevoie decat de malai, de preferat extra, si de apa. Se pune apa la fiert intr-un tuci de fonta, cu 2-3 maini de malai in ea si se lasa la fiert pana da in clocot. Apoi adaugam cam jumatate din cantitatea de malai necesara, ajustandu-se cantitatea de apa astfel incat compozitia sa fie putin vascoasa. Dupa caz, vom adauga colorant alimentar rosu sau galben (sofran), arome, indulcitor (zahar, miere), seminte de in, floarea soarelui etc., prajite si macinate. Se amesteca cat mai des pana cand compozitia este bine fiarta. In continuare vom adauga treptat si vom amesteca bine si restul de malai pana se obtine mamaliga de consistenta dorita.


Mamaliga Pentru Momeala (patratica)

Se ia o masura de faina si doua de malai fin cernut. Se pune cca. 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun cu circa 3 masuri de apa. Cand compozitia a fiert, se adauga 1 lingura de miere sau 2-3 pastile de zaharina (nu fermenteaza prea repede), un virf de cutit de sofran si 4-5 picaturi de esenta de anason sau coriandru. Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, amestacandu-se continuu. Cand s-a fiert suficient, mamaliga se rastoarna pe un capac de lemn. Se introduce mamaliga intr-o bucata de panza, dres de dama si se face o minge ceva mai mare decat pumnul, stransa bine cu materialul respectiv si apoi latita pentru a putea fi fiarta uniform pe intreaga sectiune. Deci, dupa aceea se fierbe pana cand aceasta pluteste in vasul cu apa. Se lasa sa se scurga pe un fund de lemn dupa care se scoate din material. Aceasta poate fi apoi: facuta cocolos prin framantarea acesteia impreuna cu putin srot, pesmet macinat sau chiar putina paine proaspata. Pentru a putea fi framantata, mamaliga se inmoaie putin in apa pana devine de consistenta plastelinei.

Retete Pentru Bulete



200 g germeni de porumb;
100 g seminte grau fine;
100 g seminte de orez fine;
100 g proteine de lapte;
300 g faina grasa de soia;
150 g amestec seminte pentru canari;
50 g seminte de hamei

100 g boabe de porumb;
200 g semnite de grau;
250 g faina grasa de soia;
200 g faina grasa de peste;
100 g Bird-Food pur;
50 g germeni de grau;

250 g boabe de porumb;
200 g seminte de grau;
150 g canepa prajita si macinata;
250 g faina grasa de soia;
150 g proteine de lapte;
50 g Robin Red pur;
50 g decorticat de soia;

Toate semintele si germenii mentionati in retetele de mai sus se macina inainte de prepararea aluatului. La un kg de mixtura se adauga de la 5 la 10 oua proaspete. Modul de preparare este urmatorul: se amesteca ingredientele timp de 15-20 min. dupa care se lasa aluatul la dospit tot cam 15-20 min.. Acesta trebuie sa aiba o consistenta nu prea moale dar nici prea dura si nu trebuie sa fie lipicios.

Marimea buletelor variaza de la 8 mm (microbulete) la 35 mm (bulete Jumbo). Pt. 18-20 mm care se pot lega de carlig (1 sau 2 bucati).

Rezultate remarcabile putem obtine adaugand la reteta uleiuri volatile de usturoi (foarte eficient), coriandru, canepa, anason, chimen, menta, lamaie. Uleiurile pure precum Complex Oil sunt de asemenea destul de eficiente. Uleiurile se introduc in compozitia aluatului, la preparare, sau se pot folosi la umectarea buletelor inainte de lansare.