Thursday, May 7, 2009

Retete Pentru Bulete



200 g germeni de porumb;
100 g seminte grau fine;
100 g seminte de orez fine;
100 g proteine de lapte;
300 g faina grasa de soia;
150 g amestec seminte pentru canari;
50 g seminte de hamei

100 g boabe de porumb;
200 g semnite de grau;
250 g faina grasa de soia;
200 g faina grasa de peste;
100 g Bird-Food pur;
50 g germeni de grau;

250 g boabe de porumb;
200 g seminte de grau;
150 g canepa prajita si macinata;
250 g faina grasa de soia;
150 g proteine de lapte;
50 g Robin Red pur;
50 g decorticat de soia;

Toate semintele si germenii mentionati in retetele de mai sus se macina inainte de prepararea aluatului. La un kg de mixtura se adauga de la 5 la 10 oua proaspete. Modul de preparare este urmatorul: se amesteca ingredientele timp de 15-20 min. dupa care se lasa aluatul la dospit tot cam 15-20 min.. Acesta trebuie sa aiba o consistenta nu prea moale dar nici prea dura si nu trebuie sa fie lipicios.

Marimea buletelor variaza de la 8 mm (microbulete) la 35 mm (bulete Jumbo). Pt. 18-20 mm care se pot lega de carlig (1 sau 2 bucati).

Rezultate remarcabile putem obtine adaugand la reteta uleiuri volatile de usturoi (foarte eficient), coriandru, canepa, anason, chimen, menta, lamaie. Uleiurile pure precum Complex Oil sunt de asemenea destul de eficiente. Uleiurile se introduc in compozitia aluatului, la preparare, sau se pot folosi la umectarea buletelor inainte de lansare.

No comments:

Post a Comment